رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي افزود : نياز انسان به داشتن مقياسها و استفاده از ابزار و ادوات سنجيدن، همواره در جوامع انساني مطرح بوده و باعث نظم بخشيدن به زندگي اجتماعي مي شده است.
رئيس شوراي ثبت آثار تاريخي آذربايجان شزقي گفت : در موزه سنجش انواع ادوات مقياس توزين از قبيل ترازو هاي ظريف زرگري، سنگ وزنه ها، پيمانه هاي نفتي، وسايل مربوط به علم نجوم و اخترشناسي، قطب نماها و اشيايي از اين قبيل در معرض ديد عموم قرار گرفته است تا امکان بررسي مرحله به مرحله و سير تحول ابزارآلات مختلف مشخص شود.
محمدي تاکيد کرد:بازديدکنندگان از اين موزه، علاوه بر تماشاي ابزارآلات موجود در موزه، با نحوه ساختمان سازي و زندگي مردم اين ديار کهن نيز آشنا ميشوند.
تراب محمدي در خصوص مشخصات اين بنا گفت : طبقه همکف خانه سلماسي داراي طنبيهاي اصلي و جانبي در اضلاع شمالي و شرقي و غربي مزين به پنجره هاي اروسي است و اين به دليل اهميت نور آفتاب و زاويه تابش آن در فصول مختلف بوده است.ديواره داخلي اتاقها خصوصا در حاشيه شومينهها داراي تذهيب و گچبري هاي زيبائي است که به زيبايي بنا افزوده است.در طبقه زيرين اين خانه نيز حوضخانه، مطبخ، انبار ارزاق و آب انبار واقع شده اند.
محمدي در پايان از تمامي هم استانيها و شهروندان تبريز دعوت کرد تا براي بازديد از اين موزه اقدام کنند.
بناي خانه سلماسي که در خيابان امام خميني، کوچه مقصوديه و در بن بستي به همين نام واقع شده از بناهاي ساخته شده در اوايل دوره قاجار است و در سال 1376 براي حفاظت و کاربري تخصصي، توسط سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي تملک و به عنوان موزه سنجش بازگشايي شده است./106
انتهای پیام/